parapsikoloji,kuantum,düsünme,bilim,islam,ilim,tasavvuf gibi konularda iceriklerin paylasıldıgı bir ortam..

test

Son Yazılar

Post Top Ad

Your Ad Spot

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Vefk Nedir?

Vefk Nedir?

"Vefk"in sözlük anlamı uyum ve dengedir, vefkin sağdan sola, yukarıdan aşağıya veya bir köşeden diğer köşeye olan evlerindeki sayıların toplamı birbirine eşit olduğu için bu adı almıştır, dini terminolojide ise vefk, "tesirli duâ" demektir. Vefk, metafizik alemden kaynaklanan bir problemin düzelmesi için veya hedeflenen bir menfaate ulaşabilmek için gerekli manyetik rezonansın herhangi bir noktaya transferini mümkün kılan ve semanın herhangi bir katına tünel açmaya yarayan, metafiziksel bir mikroçiptir.

Vefk bir dörtgen içinde birbirlerini dik olarak kesen doğruların arasında meydana gelen dörtgenlere, belirli zaman ve şartlarda, belli kurallar ile sayılar, sayıların değerlerinde harfler, kelimeler yada sayıların, harflerin ve kelimelerin beraber yazılmasıyla meydana getirilen şekildir.

Belirli bir amacı elde etmek için yapılan vefk, kurallarına uygun yazıldıktan sonra, derecelerinin hizmetlilerinin isimleri bulunur. Bu hizmetliler Dua ve yemin vasıtasıyla istenen işlerde Allah’ın (C.C.) izniyle görevlendirilir, böylece etkili olur.

Vefkler her sırasında bulunan kare sayısına ya da özelliklerine göre isimlendirilir. Mesela bir sırasında 3 kare varsa üçlü, 4 kare varsa dörtlü vefk, bulunduğu gruba göre, Toprak, Hava, Ateş ve Su vefki, bağlı bulunduğu gezegene göre, Güneş vefki, ay vefki olarak isimlendirilir. Vefklerin bunlardan başka daha bir çok çeşidi de bulunur.

Vefklerde kullanılan harfler ve sayılar, Arapça harfler ve sayılardır. Arap alfabesindeki harflerin ebced hesabında sayısal karşılıkları vardır, vefki yapılacak kelimenin veya cümlenin harflerinin sayısal değerleri Ebced hesabı tablosundan bulunur, toplanır ve elde edilen sayısal değerin vefki yapılır.

Kişiye özel yapılan Vefklerde, özel bir konuda başarılı olma gibi vs..kullanılan kelimeler, genelde Kurân-ı Kerîm âyetleri, talebin kendisi veya Allah (c.c.)'ın isimleridir. Büyü ve buna benzer işlerde kişi ve şahıs isimleriyle beraber esma, âyetler ve başka birçok kelimeler de kullanılır.

Vefkin yapılış kurallarını bilmek gerekir, bundan başka, burçlar, burçların özellikleri, uğurlu gün ve geceleri, birbirleri ile olan dostluk veya düşmanlıkları, burçların yönetici gezegenleri, gezegenlerin birbirleriyle olan dostluk ve düşmanlıkları, gezegen ( yıldız ) saatleri, gezegenlerin tütsüleri, günlerin ve gezegenlerin hizmetlilerinin isimleri ve vefkin derecelerinin hizmetlilerinin isimlerini bulma metotlarını da bilmek gerekmektedir.

Vefk, Bir Büyü Çeşidimidir?

Vefkin büyü ile hiç bir bağlantısı yoktur. Büyü, Allah'tan başka bir kudretin varlığına inanarak, şeytanı memnun edecek tarzda yapılan çalışmalardır. Yani açık bir şirktir. Vefk ise tamamen Rahmânî olarak yapılan çalışmalardır.

Vefkin Muskadan Farkı Nedir?

Muska; bünyesinde barındırdığı manyetik enerji tükenmesi ile birlikte geçerliliğini kaybeder. Vefk ise evrensel enerjiyi emerek astral dubleye aktardığı için kainat var olduğu müddetçe etkisini devam ettirir.

Vefk Yaptırmak, İslam'a Aykırımıdır?

Allah-u Teala, karşılaştığımız her hangi bir problem karşısında bize vermiş olduğu imkanları kullanmamızı yani tevekkülü farz kılmıştır. Bu manada vefk tevekkülün bir parçası olması itibarı ile inanç anlayışına uygun görülmüştür. Hatta bir çok İslam alimi vefklerle ilgili sayısız kitaplar yazmışlardır.

Vefk, Kaderi Değiştirir mi?

Allah'ın takdir ettiği kaderin değişmesi söz konusu olamaz. Allah, kimi nasıl bir yola sokacak ise; ona o yolu kolaylaştırır. Yani kaderinde zaten vefk hazırlatacağı yazıyordur. Zamanı geldiğinde vefk ilmine vakıf olan bir kimse ile karşılaşarak hasbel kader vefk hazırlatmak kader çizgisi içerisindedir.Vefk, bir makineye benzer. Siz inansanız da inanmasanız da, şâyet usulüne uygun olarak hazırlanmış ise amacı doğrultusunda hizmet edecektir.

Hz.Adem'den itibâren özel âyetler, isimler ve her zaman okunan duâlar ile yakından ilgilenilmiş, inanç ve samimî bir duyguyla okunan ve yazılan vefkler ve tılsımlardan yararlanılmıştır.

Dünyada ve bilhassa Amerika'da bilim adamlarının tasdik ve kabul ettikleri"Manyetizma", bu kadar seneden beri bildiğimiz "Havas İlmi"nden başka bir şey değildir. Çünkü Avrupalı bilim adamları, irâdenin kuvvetini ve bu kuvvet sayesinde her şeyle baş edilebilineceğinin mümkün olduğunu "Manyetizma" kitaplarında açıkça ifade etmişlerdir.

Yapılan vefklerin uygulanmasında başarıya ulaşma ihtimali yüksektir. Çünkü vefk konusu da bir tür ilimdir ve her ilim dalında olduğu gibi bu alanda da netice elde etmek için profesyonel çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar