parapsikoloji,kuantum,düsünme,bilim,islam,ilim,tasavvuf gibi konularda iceriklerin paylasıldıgı bir ortam..

test

Son Yazılar

Post Top Ad

Your Ad Spot

15 Mart 2016 Salı

Sırların sırrı rezonans mı?



Mermaid
06.07.2010, 16:42 kaynak:http://www.gizlimabet.com/archive/index.php/t-13681.html
Sevgili Kar, açtığınız güzel konuya ilave olarak, daha da açıklayıcı olması açısından, aşağıdaki alıntıyı eklemek istedim smile ifade simgesi
" Rezonansın basitmiş gibi görünen işlevinde gerçek bir gizem ve mucize saklıdır. Galaksilerden atom altı parçacıklara kadar, bütün insanlar ve parçacıklar onun gücüyle dans eder.

Bir piyano ve bir gitar akortluysa, piyanoda sol notasına bastığınızda, gitarın da sol teli titreşir. Havayı hareket ettiren ses dalgaları, akustik enerjiyi piyanodan gitara taşırlar. Benzer biçimde, aynı hızda titreşebilen uyumlanmış osilatörler(elektrik titreşimleri üreten aygıt), çok kolay bir şekilde birbirlerine enerji aktarabilirler. Piyano örneğinde, gitar teli aynı frekansa akortlu olduğu için, piyanodan gelen enerji dalgalarını emer. Yine birbirlerine uyumlanmış osilatörler, bir rezonans sistemi oluştururlar. Gitar ve piyanonun telleri, birbirleriyle rezonansa girerler.


Aynı duvara asılı saatlerin sarkaçlarına birbirlerinden farklı salınım verildiğinde, sarkaçlar sadece birkaç gün içinde aynı yönde salınmaya ve vurmaya başlarlar. Bu durumda saatlerin asılı olduğu duvardan geçen enerji, onların birbirleriyle uyumlanması için yeterlidir. Bu, aynı şekilde akortlanmış iki sistemin enerji ve hareketlerinin aynı seviyede gerçekleşmesine ve böylece fazlarının ve ritimlerinin birbiriyle örtüşmesine olanak sağlayan bir fenomendir. Bu fenomen, elektronik alanında da görülür. Aynı frekansta titreşen benzer şekilde akortlanmış osilasyon devrelerinde, yavaş olan devre daha hızlı olan devreye uyumlanmak için hızını artırır. Her iki örnekte de enerjinin birbirleriyle akortlu bir sistemden diğerine nasıl taşındığını görüyoruz.

Bundan ne öğrenebiliriz?
İlk olarak, iki sistem farklı frekanslarda titreştiğinde, bu sistemlerin birbirlerine enerji aktarmalarına neden olan itici güce rezonans denir. Aynı şekilde akortlanmış ama, farklı hızlarda titreşen iki sistemin aynı hizaya gelip aynı hızda titreşmesine neden olan enerji aktarımına ise uyumlanma denir. Uyumlanma, sistemlerin aynı ritim ve salınım içinde olmak için hareketlerini ve enerjilerini aynı düzeye getirmesidir.

Bu durum, biyolojik sistemler için de geçerlidir. Dünyanın pek çok bölgesinde yaz geceleri, bir ağaçta toplanan ateşböcekleri ışıklarını önce rasgele yakıp söndürürler. Ancak birbirlerine uyumlanıp ışıklarını düzenli bir şekilde yakıp söndürmeleri çok zaman almaz. Cırcırböceklerinin veya kurbağaların aynı ritmi yakalayarak seslerini birbirlerine uyumladıklarına defalarca tanık oldum. Böyle durumlarda doğa, bireyleri ritmik olarak uyumlu kılmayı yararlı veya ekonomik buluyor olabilir. Belki de daha gizemli olan bir diğer süreç ise, aynı evi ya da yatakhaneyi paylaşan kadınların adet döngülerinin zamanla ritmik olarak aynı dönemlere denk gelmesidir. Hatta laboratuar koşullarında bedenlerinden çıkarılmış hayvan kalplerinin canlı tutularak birbirlerinin yakınına yerleştirildiğinde, uyumlandıları ve aynı ritimde atmaya başladıkları gözlenmiştir. Bu sürecin evrensel olduğu açıktır. İtzhak Bentov 1977'de yazdığı etkileyici kitabı Çılgın Sarkaç'ta söylediklerinde tümüyle haklı olabilir.

Bentov şöyle diyor: " Hastalığa bedendeki organlardan birinin veya diğerinin uyumsuz davranışı olarak bakabiliriz. Güçlü bir uyumlayıcı ritim uygulandığında, organın karışmış enerji dalgaları yeniden uyum içinde akmaya başlayabilir." Bu kuramla, enerji şifasının gerçekten nasıl çalıştığını açıklayabildiğini ileri sürmüştür. Ona katılıyorum.

İki şey farklı frekanslarda titreşiyorsa, rezonans ve uyumlanma sırasında ya düşük olan titreşim yükselir ya yüksek olan titreşim düşer veya ortada buluşurlar. Kuantum Dokunuş'u uygulayanlar, nefes ve meditasyon teknikleriyle ellerindeki titreşimi çok yüksek bir frekansa çıkarmayı öğrenirler. Ellerini ağrısı olan birine yaklaştırdıklarında, hastanın bedeni, şifa verenin ellerindeki enerjiye uyumlanır ve rezonansa girer. Şifa enerjisini birbirimize aktarmamızı sağlayan evrensel titreşim, sevgidir. "

Kaynak : Kuantum Dokunuş / Richard Gordon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar